Wordt deze email niet correct weergegeven?
Bekijk hem in je browser.
Klik op "download afbeeldingen" voor correcte weergave
Februari 2015, nummer 3

Uitnodiging informatieavond start bouw windpark Westermeerwind


Westermeerwind en hoofdaannemer Siemens organiseren op donderdag 19 februari 2015 een informatieavond in De Koningshof op Urk. Doel van de avond is om de bewoners van de gemeenten Noordoostpolder, Urk en De Friese Meren en andere belangstellenden te informeren over de bouw van het windpark. Begin maart start de bouw van het windpark in het IJsselmeer. Urk is gekozen als thuisbasis voor de bouw van windpark Westermeerwind en inmiddels vinden de eerste activiteiten al plaats in de haven van Urk.

De bezoekers van de informatieavond krijgen antwoorden op vragen als: hoe gaat het park gebouwd worden, waar en wanneer vinden de activiteiten plaats en wat zou u hiervan kunnen merken?

Informatie en aanmelden
Locatie: De Koningshof Party & Events, Staartweg 20, Urk
Datum en tijd: donderdag 19 februari 2015; aanvang 19.30 uur.

We zouden het zeer op prijs stellen als u zich vooraf aanmeldt via info@westermeerwind.nl voor maandag 16 februari, zodat we de avond zo goed mogelijk kunnen organiseren.

Siemens kiest Urk als thuisbasis voor bouw


Siemens heeft voor Urk gekozen als thuisbasis voor de bouw van windpark Westermeerwind. In januari zijn op het haventerrein van Urk een aantal tijdelijke kantoren geplaatst, een opslagruimte gemaakt en een kraan opgebouwd. Deze tijdelijke voorzieningen, waarvoor via de gebruikelijke procedures vergunning is aangevraagd bij de gemeente Urk, blijven naar verwachting tot eind van dit jaar in gebruik. Er is voor Urk als thuisbasis gekozen vanwege de goede faciliteiten, de lokale voorzieningen, de gunstige ligging en de coöperatieve opstelling van de gemeente.

Naast kantoorruimte voor het projectmanagement (ongeveer 30 mensen), wordt op het haventerrein aan de Burgemeester Schipperkade ruimte gecreëerd voor de opslag van kleinere onderdelen. Ook wordt in de haven op een drijvend ponton een kraan opgebouwd, die men gaat inzetten bij de installatiewerkzaamheden op het water.

Alle grote windturbineonderdelen gaan met schepen via het IJsselmeer direct naar de bouwplaats en doen Urk zelf niet aan. De funderingen komen per schip vanuit Vlissingen, de torendelen en de gondels uit Amsterdam en de rotoren uit de werkhaven Oude Zeug (nabij Medemblik). Tijdens de bouwperiode zullen schepen vanuit de haven van Urk naast kleinere turbineonderdelen, ook de mensen die op het water aan het project werken van en naar de bouwplaats brengen.


Klik op "download afbeeldingen" voor correcte weergave


Transformatoren van windpark Westermeerwind zijn geplaatst


Deze maand heeft Siemens voor windpark Westermeerwind twee transformatoren met elk een gewicht van 90 ton geplaatst. De transformatoren zullen straks de spanning verhogen naar 110 kV, waardoor de opgewekte elektriciteit geschikt wordt voor het Nederlandse elektriciteitsnet. Daarnaast is op het hoogspanningsstation een controleruimte en schakelapparatuur geplaatst. In de komende maanden worden de elektriciteitskabels geïnstalleerd en hierna wordt alles uitvoerig getest. De verwachting is dat in mei het hoogspanningsstation in bedrijf wordt gesteld.


Nieuwsbrief

Kent u iemand die de nieuwsbrief ook graag wilt ontvangen? Aanmelden kan via de website.

Wenst u de nieuwsbrief niet meer te ontvangen dan kunt u zich onderaan de nieuwsbrief afmelden.
 afmelden